wo 22 november 2023, 13:00 16:30

Brainstorm: Voorbij de groei: Onze waarden en ons economisch systeem

kelly-sikkema-jr61kHaWKek-unsplash

In deze brainstorm ga je aan de hand van de opgedane kennis bij de lezing van Paul Schenderling in stappen een ideaalbeeld vormgeven. Dit ideaalbeeld weerspiegelt wat jouw economieonderwijs teweeg brengt – bij je studenten, bij jouw school of universiteit, of zelfs bij de samenleving.

Deze brainstorm sluiten we af met presentaties over jullie ideaalbeelden, en de praktische stappen die we samen kunnen nemen om van deze dromen een werkelijkheid te maken. Aan het eind van deze sessie heb je voor jezelf deze vraag beantwoord: wat kan onze samenleving ‘winnen’ door onze prioriteiten te verschuiven van groei naar welzijn, en welke rol speel ik daarin?

Woensdagmiddag 22 november staat bij de Hanzehogeschool Groningen in het teken van toekomstgericht onderwijs. Voorafgaand aan deze brainstorm is om 12:00 een lezing over postgroei van Paul Schenderling, econoom, auteur van Er is leven na de groei en oprichter van Postgroei Nederland. Kijk voor meer informatie over de brainstorm op de activiteitenpagina.

Wanneer

wo 22 november 2023, 13:00 16:30

Type

Waar

EnTranCe-terrein, Zernikelaan 17

Organisatie

Hanzehogeschool Groningen

Voor wie

Onderwijsprofessionals vo, mbo, hbo en wo
Deel deze pagina: