do 17 november 2022, 13:00 U 17:00 U

Docentendag Young Innovators

4

Wil jij jouw leerlingen oplossingen laten verzinnen voor duurzame challenges van lokale casushouders?  Doe mee met deze workshop en ervaar het zelf!

Ervaar het Young Innovators programma: een innovatief onderwijsprogramma over duurzaamheid en systeemdenken voor leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo.

In ons programma geven wij jongeren een stem door hen samen te laten werken met casushouders uit gemeenten of bedrijven. Door middel van visuele tools en systeemdenken leren jouw leerlingen eerst problemen te analyseren en de gevolgen voor People, Planet en Profit in kaart te brengen. Vanuit deze basis wordt vervolgens het systeem in kaart gebracht en dagen wij de leerlingen uit om met radicale oplossingen te komen voor de challenge.

Dit alles doen we op een hacketon dag, waarbij de leerlingen worden ondersteund door docenten, casushouders en ons Young Innovators team. Een aantal voorbeelden van challenges zijn:

Utrecht Natuurlijk: hoe kunnen we in Utrecht lokale organische grondstoffen gebruiken om modieuze kleding te maken die niet schadelijk zijn voor de natuur.
Rotterdams Weerwoord: Maak een ontwerp voor een toekomstbestendig plein.
Startup in textiel: Hoe kan Permanent Clothing de meerwaarde laten zien van hun duurzame ontwerpen aan de consument?

Wil jij in aanraking komen met ons programma en kijken in welke vorm dit relevant kan zijn bij jou in de klas of op school? Doe dan mee met deze workshop en krijg een sneak-preview van ons programma! Inschrijven verplicht.

Wanneer

do 17 november 2022, 13:00 U 17:00 U

Waar

VO - Sociaal Cultureel Centrum De Twee Marken

Trompplein 5

Maarn

Organisatie

Vecon i.s.m. Stichting Technotrend

Voor wie

Docenten VO

Aanmelden

Deel deze pagina: