wo 22 november 2023, 13:00 14:00

In gesprek: Economische geschiedenis in een pluralistisch werkveld

pexels-fauxels-3184296

Wat is de relevantie van economische geschiedenis in een economie die zich ontwikkelt en oude theorieën achter zich laat? En wie schrijft de geschiedenis van economie, nu het vakgebied meer pluralistisch wordt?

Economie heeft een speciale status onder de sociale wetenschappen en een bijzondere band met haar verleden. Decennialang schreven economen zelf de geschiedenis van de economie, maar economie heeft zich ontwikkeld tot een autonome en open discipline met vele benaderingen en samenwerkingsverbanden. Wie schrijft nu de geschiedenis van de economie? En voor wie schrijven we deze geschiedenis? Houden economen zich nog bezig met historische argumenten? En hoe (be)schrijf je de geschiedenis van zeer recente economische ideeën?

In deze discussiesessie gaat Ivan Boldyrev, docent Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit, aan de hand van deze vragen het gesprek met je aan. Hij deelt voorlopige antwoorden en gaat de discussie aan om ze gezamenlijk aan te scherpen.

Doe kennis op over het huidige onderzoeksveld in de economische geschiedenis en de uitdagingen die hierin naar voren komen door de nieuwe manieren waarop we naar economie kijken.

Let op: de voertaal is Engels.

Wanneer

wo 22 november 2023, 13:00 14:00

Type

Waar

Organisatie

Radboud Universiteit

Voor wie

Onderwijsprofessionals uit het Wetenschappelijk Onderwijs
Deel deze pagina: