do 17 november 2022, 19:00 20:30

Introductie scholingstraject ‘Ken je economie’

pexels-pavel-danilyuk-8423416

De Week van het Economieonderwijs is een mooie gelegenheid om ons te bezinnen over de inhoud van het economieonderwijs. 21steconomics ziet graag praktisch onderwijs dat jongeren leert over het functioneren van ons economisch systeem. Niet alleen vanuit het perspectief van gangbare, klassieke, indicatoren, maar ook vanuit ecologische en sociale indicatoren. Wij noemen de toekomstvisie waar we mee werken Ken Je Economie. 

Bij ‘Ken je economie’ bestuderen leerlingen hoe in onze (basis)behoeften wordt voorzien:  voorzieningensystemen. Wij willen hierop alvast een voorschot nemen door een scholingstraject te organiseren voor docenten. Wij denken dat dit ook interessant is voor de huidige lespraktijk, omdat we praktische, actuele informatie delen over de voorziening van zaken als voedsel, water en kleding en daarnaast een brug slaan naar het huidige examenprogramma. 

Tijdens deze introductiebijeenkomst krijgt je meer informatie over het scholingstraject. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen toegang tot een online ‘bananencasus’ die is ontwikkeld als voorbeeld van het voorzieningensysteem voedsel.

Wanneer

do 17 november 2022, 19:00 20:30

Type

Waar

VO - Online

Organisatie

21steconomics

Voor wie

Onderwijsprofessionals VO
Deel deze pagina: