wo 16 november 2022, 20:00 21:30

Lancering economieles.nu

pexels-max-fischer-5212345

Op woensdagavond 16 november – in de Week van het Economieonderwijs – lanceren Our New Economy en Day for Change gezamenlijk de website Economieles.nu. Dé site waar je als docent terecht kunt voor de Lesbrieven Nieuwe Economie. Dé lesbrieven om jouw economielessen in het voortgezet onderwijs te verrijken met toekomstgerichte thema’s!

De leerlingen van havo/vwo krijgen in de economielessen veel inzichten aangereikt. Deze kennis helpt ze de wereld beter te begrijpen. Maar het economie curriculum van het voortgezet onderwijs sluit niet voldoende aan op de ontwikkelingen in de samenleving. Nieuwe begrippen als “ecologische economie”, “brede welvaart”, of “echte prijzen” worden in de huidige lesmethoden niet (uitgebreid) behandeld of zijn geen onderdeel van het examenprogramma. Jongeren hebben hier vragen over. Terecht! Het gaat over hun toekomst.

In samenspraak met een adviesraad van economen van de Radboud Universiteit, Erasmus Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, ontwikkelden Our New Economy en Day for Change daarom vijf Lesbrieven Nieuwe Economie. Met een beetje voorbereiding maak je de leerlingen bekend met verschillende perspectieven op economie en stimuleer je het kritisch denkvermogen. Deze eerste 5 lesbrieven gaan over Waarden, Groei, Circulaire Economie, Echte Prijzen en Waardevol Werk. Met steun van de Goldschmeding Foundation gaan we de komende jaren deze serie Lesbrieven uitbreiden.

Op Economieles.nu vind je naast de lesbrieven, actueel materiaal voor een goed debat in de klas. Zo geven we leerlingen de kennis en vaardigheden om, om te gaan met de snelle veranderingen in de samenleving. Bovendien bereiden we leerlingen beter voor op de recente ontwikkelingen in het academisch en hoger onderwijs. Tijdens de lancering van economieles.nu gaan we in op ontwikkeling in nieuw economisch denken, laten we zien hoe de Lesbrieven Nieuwe Economie daarbij aansluiten en geven we inzicht in hoe je deze lesbrieven kan inpassen in jouw lessen, aansluitend op kerndoelen en exameneisen

De eerste lesbrief over Waarden krijg je gratis!

Wanneer

wo 16 november 2022, 20:00 21:30

Type

Waar

VO - Online

Organisatie

Our New Economy/ Day for Change

Voor wie

Onderwijsprofessionals VO
Deel deze pagina: