wo 22 november 2023, 15:00 15:50

Workshop: Overzicht op de onderneming

pexels-fauxels-3184317

In deze workshop neemt Owen de Vries je mee in 30 jaar praktijkervaring met ondernemers, en verbindt hij deze met de theorie in het onderwijs. Naast de domeinen (A t/m H) van het examenprogramma bespreekt hij ook dimensies die niet gedekt worden door het examenprogramma, maar wel belangrijk zijn voor het ondernemerschap.

Aanleiding
Het valt Owen op dat ondernemers, starters, groeiers – maar zeker ondernemingen die in financieel zwaar weer zitten – vaak een ding missen: Overzicht Op Ondernemerschap. Hiermee maak je helder hoe een onderneming met al haar aspecten verband met elkaar houden en welke (in)directe invloed ze op elkaar hebben. Ook leraren en leerlingen geven aan dat ze een goed overzicht op ondernemerschap missen.

Dit overzicht biedt hij. Praktijkervaring gecombineerd met studie heeft hij gebundeld in het boek “Ondernemersvlieger”. Hierin staat een methode met een integraal model dat de essentie van ondernemerschap weergeeft. Het model werkt als een soort Google Maps voor Business. Hierbij kun je eenvoudig in- en uitzoomen op alle aspecten van ondernemen w.o. marketing, finance, risk, recht, duurzaamheid, verandering, etc.

Praktijk en theorie verbonden
Vanuit zijn praktijk heeft Owen gezien dat ondernemers het model eenvoudig, toegankelijk en toepasbaar vinden. Het sluit aan bij de belevingswereld van ondernemers, studenten, scholieren en docenten. Voor adviseurs helpt het bij analyse & advies en gebruiken het model als gesprekstool met klanten. Het model heeft referenties gekregen vanuit de praktijk (de ondernemers) en het onderwijs (universiteiten en hogescholen). Het model is opgenomen in het boek “Business- & Managementmodellen” van Noordhoff Uitgevers.

In de workshop worden deelnemers door de verschillende domeinen van het examenprogramma geleid, terwijl inzichtelijk wordt waar deze terugkomen in het model. Daarnaast krijgen deelnemers beeldende voorbeelden uit de praktijk van diverse bedrijven met hun uitdagingen. Deelnemers zien aan welke knoppen een ondernemer kan draaien om controle te houden, te groeien of de neergang te keren. Tot slot wordt duidelijk waarin het model zich onderscheidt van andere. Waarom zou je deze gebruiken?

 

Over Owen de Vries
Als zelfstandig bedrijfsadviseur, trainer, coach en voormalig zakelijk bankier heeft Owen al veel ondernemers met hun onderneming geholpen, in goede en slechte tijden, uit verschillende branches, klein en groot, jong en oud. Hij heeft 2 boeken geschreven (“Heartful Banking” en “Ondernemersvlieger”) en heeft een groot groen hart.

Wanneer

wo 22 november 2023, 15:00 15:50

Type

Waar

Organisatie

Owen de Vries

Voor wie

Onderwijsprofessionals vo
Deel deze pagina: