Waar we het in de economie les vaak hebben over vraag en aanbod, het maken van een ondernemingsplan of het berekenen van een procentuele toe en afname, zijn dit niet altijd de thema’s waar studenten en leerlingen in hun dagelijks leven direct mee te maken hebben. Op het moment groeien steeds meer jongeren in armoede op en meer jongeren hebben schulden.
Uit een onderzoeksrapport van het Nibud: Geldstress bij jongeren (2022), blijkt maar liefst 1 op de 5 jongeren van 18 tot 26 jaar te maken te hebben met ernstige betalingsproblemen. Binnen de politiek en in het dagelijkse nieuws is er daarom veel aandacht voor dit thema. Ook de mbo-student is veelvuldig in het nieuws geweest omtrent schuldenproblematiek, het zijn van bijvoorbeeld geldezel, maar ook over het mislopen van geld door financiële onwetendheid. In deze workshop gaan we aan de slag hoe we dit kunnen vormgeven in het economieonderwijs.
De workshop wordt verzorgd door Leonie Janssen en Rachel Kroep. Leonie en Rachel zijn docenten van de lerarenopleiding Economie van hogeschool Windesheim. Rachel werkte hiervoor in het MBO; Leonie werkte in het VMBO.
Woensdagmiddag 22 november staat bij de Zwolse hub in het teken van toekomstgericht onderwijs. De hub biedt deze middag 8 workshops aan in 2 rondes, namelijk om 15:00 en om 16:00. Kijk voor alle workshops op de hub-pagina!