Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

De Week van het Economieonderwijs draait om toekomstbestendig economieonderwijs. Het is dé plek voor onderwijsprofessionals uit vo, mbo, hbo en wo die bezig zijn met economieonderwijs dat aansluit bij de wereld van morgen. De Week van het Economieonderwijs biedt hen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, te leren en te inspireren.

De eerste landelijke Week van het Economieonderwijs vond plaats van 14 tot en met 18 november 2022. Tijdens deze week vonden onderwijsprofessionals inspiratie en handvatten bij het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs. De hele week vonden activiteiten plaats waarin goede voorbeelden werden getoond, nieuwe economische principes werden besproken en onderwijsprofessionals elkaar konden ontmoeten. Onderwijsprofessionals en instellingen die stappen hebben gezet in het toekomstbestendig maken van hun economieonderwijs kwamen aan het woord. Hun verhalen boden inspiratie en handvatten voor anderen om toe te passen in de eigen praktijk. De week sloot af met een feestelijk slotevent.

De eerste editie van de Week van het Economieonderwijs zit erop. Bij een volgende editie kun je op weer meedoen:
  1. Organiseer in de volgende editie van de Week van het Economieonderwijs een activiteit die draait om toekomstbestendig economieonderwijs. Je bepaalt zelf hoe deze activiteit er uit ziet. Dit kan variëren van groot tot klein, van een workshop of een webinar tot een rondleiding of excursie. Of thematiseer een reeds gepland event rondom inclusief, duurzaam en toekomstbestendig economieonderwijs. De datum voor een volgende editie is nog niet bekend, maar je kunt je al wel vast voorinschrijven voor het organiseren van een activiteit.
  2. Breng de Week van het Economieonderwijs (intern of extern) onder de aandacht. Bedenk bijvoorbeeld een leuke actie voor je leerlingen of docenten, of breng een aankondiging of lesmateriaal naar buiten tijdens ‘de Week’. Door gezamenlijk op te trekken in communicatie versterken we elkaar. #Weekvanheteconomieonderwijs

De datum voor een volgende editie van de Week van het Economieonderwijs is nog niet bekend, maar je kunt je al wel vast voorinschrijven voor het organiseren van een activiteit.

We zetten de Week, waar jij je event aan verbindt, in het zonnetje met landelijke aandacht in de (vak)media. Daarnaast krijgt jouw activiteit een plek in onze agenda. We kunnen jouw hulp bij  het onder de aandacht brengen van de Week in z’n algemeenheid, en jouw activiteit in het bijzonder goed gebruiken! Je kunt hiervoor gebruik maken van onze communicatietoolkit (klik hier). Deze toolkit bevat tips, teksten, het logo in verschillende formaten, een Canva-template etc. Gebruik de toolkit om jouw netwerk uit te nodigen, collega’s of studenten te informeren en aandacht te vragen bij de (regionale) pers. Samen creëren we reuring rondom de Week van het Economieonderwijs! #Weekvanheteconomieonderwijs

De datum voor een volgende editie van de Week van het Economieonderwijs is nog niet bekend, maar je kunt je al wel vast voorinschrijven voor het organiseren van een activiteit.

De Week van het Economieonderwijs vindt door heel Nederland plaats. Fysiek en online. Van een webinar in Groningen tot een excursie in Zeeland.

Iedereen die zich bezighoudt met toekomstgericht economieonderwijs kan meedoen. Door zelf een activiteit te organiseren, of door je aan te melden voor activiteiten die door anderen worden georganiseerd.

Activiteiten worden georganiseerd door organisaties en individuen die actief op weg zijn naar toekomstbestendig economieonderwijs. Elke organisatie of individu die zich hiermee kan identificeren, is van harte welkom om mee te doen, of je nu starter bent of expert. Deel waar je trots op bent of juist je leerpunten.

De datum voor de volgende editie van de Week van het Economieonderwijs is nog niet bekend.

Dit bepaal je helemaal zelf. Laat vooral zien waar jij trots op bent of waar je zelf van hebt geleerd. Een activiteit kan variëren van groot tot klein, van workshop of lunchmeeting, tot rondleiding, demonstratie of congres. Dit kan natuurlijk ook online of in shifts voor kleinere groepen bezoekers. En denk ook aan de mogelijkheid om een reeds geplande activiteit te thematiseren rondom inclusief, duurzaam en toekomstbestendig economieonderwijs.

De activiteit is (in principe) gratis voor bezoekers en gaat inhoudelijk over sociaal duurzaam toekomstbestendig economieonderwijs. Bij voorkeur:
  • … is de activiteit gratis voor bezoekers;
  • … richt de activiteit zich primair op onderwijsprofessionals  ;
  • … gaat de activiteit over economieonderwijs op de niveaus vo/mbo/hbo/wo;
  • … is de activiteit uitnodigend en biedt het concrete handvatten om hen te activeren om het economieonderwijs sociaal, duurzaam en toekomstbestendig te maken;
  • … bevat de activiteit zoveel mogelijk interactie en praktijkelementen waarmee bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan;
  • …. inspireert en kijkt de activiteit naar de toekomst van het economieonderwijs
  • … geef je follow-up aan de bezoekers.

De datum voor een volgende editie van de Week van het Economieonderwijs is nog niet bekend, en hoe de agenda van de week eruit ziet ook nog niet. Wel kun je je nu alvast aanmelden voor de nieuwsbrief van de Week van het economieonderwijs om op de hoogte te blijven. Tegen de tijd dat de nieuwe agenda bekend is, kun je je via deze website inschrijven voor activiteiten.

Deel deze pagina: