PO

primair onderwijs

Dit is de overzichtspagina voor het primair onderwijs (PO) waar je kennis, online en offline events, nieuws en tools vindt om binnen het po aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Steeds meer mensen zijn zich bewust dat de 21e eeuw een omslag vereist in de manier waarop we met elkaar en de aarde omgaan. Hoe kunnen we bouwen aan een duurzame samenleving waar ruimte is voor ontplooiing van ieders unieke talent? En wat betekent dit voor het onderwijs? Hoe ontwikkel je bij kinderen een bewustzijn over duurzaamheid?

Steeds meer leerkrachten en schoolleiders zijn bezig om leren voor duurzame ontwikkeling een plek te geven in hun lessen en hun leeromgeving. Vanuit Leren voor Morgen bieden we hen een platform om actief te leren van elkaars ervaringen.

De Whole School Approach helpt scholen om duurzaam doen en denken dáár te starten waar de school op dit moment mee bezig is: of dit nu het verduurzamen van het curriculum is, het vergroenen van het schoolplein of het ontwikkelen van een visie op duurzaamheid  die aansluit bij het schoolbeleid. De WSA geeft ruimte om per onderdeel aan de slag te gaan, zonder de samenhang uit het oog te verliezen.

Projecten

Met zijn allen zijn we verantwoordelijk voor een groot aantal projecten die bijdragen aan duurzaam onderwijs. Dit doen we vanuit onze eigen organisaties, maar daarnaast werken we ook aan gemeenschappelijke projecten. Door gerichte samenwerking op te zoeken bereiken we een breder publiek en versnellen we de transitie naar duurzaam onderwijs. Bekijk onze projecten binnen het po.

Lesmaterialen

Actueel

beurt enorm veel binnen het onderwijs op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Bekijk hieronder de belangrijkste online en offline events die plaatsvinden binnen het po.

Agenda

beurt enorm veel binnen het onderwijs op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Bekijk hieronder de belangrijkste online en offline events die plaatsvinden binnen het po.

Kennis

Alles wat je wilt weten over duurzaam onderwijs in het po
Deel deze pagina: