vr 24 november 2023, 13:00 15:30

Première documentaire ‘Mag ik jou iets vragen?’

Still2_Mag ik jou wat vragen_210923

Wat als we de crises als klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, toenemende sociale ongelijkheid en vluchtelingenstromen niet meer als problemen buiten onszelf zien, maar als een vraag van de wereld aan ons? Een appèl van de wereld op jou, mij? Wat zou dat voor het economisch onderwijs betekenen?

Per jaar ronden meer dan dertigduizend studenten een economische opleiding af. Hoe zorgen we dat deze studenten zijn voorbereid op een wereld die steeds meer prangende vragen stelt?

In deze hoopvolle documentaire worden 14 hogescholen bezocht die ieder op hun eigen manier een antwoord zoeken op die vraag. Als rode draad neemt Kees Klomp je mee naar Gert Biesta die alles in pedagogisch perspectief plaatst. Dit levert een bijzonder gesprek op over het belang van het aangaan van de realiteit en zo volwassen keuzes leren maken, tegenover de infantiele keuzes waartoe we constant verleid worden in onze samenleving. Hoe helpen we elkaar zonder te moraliseren? Hoe openen we de schooldeuren voor de wereld?

13.00-13.30 – inloop

13.30-15.00 premiere

Na afloop van de première, kun je aansluiten bij het feestelijke slotevent van de Week van het Economieonderwijs. Daar blik je samen met inspirerende sprekers en panelisten terug op de Week van het Economieonderwijs en vind je antwoord op de vraag ‘hoe komen we tot rijker economieonderwijs’?

Wanneer

vr 24 november 2023, 13:00 15:30

Type

Waar

Hogeschool Utrecht, Padualaan 101

Organisatie

Kees Klomp en Stefan de Graaff

Voor wie

Onderwijsprofessionals economie
Deel deze pagina: